info@rozgonyizoltan.hu

Záborszky Kálmánnak a Zuglói Filharmónia művészeti vezetőjének, Zugló Díszpolgárának ajánlása

Záborszky Kálmánnak a Zuglói Filharmónia művészeti vezetőjének, Zugló Díszpolgárának ajánlása

Megtisztelő számomra Záborszky Kálmánnak
a Zuglói Filharmónia művészeti vezetőjének, Zugló Díszpolgárának ajánlása! 

“Rozgonyi Zoltán alpolgármester úrral körülbelül két évtizede kerültünk kapcsolatba, amikor 1998-ban önkormányzati képviselőként kezdte meg működését Zuglóban.
Ez idő alatt megtapasztalhattuk segítő hozzáállását a kulturális-zenei törekvésekben: nagy öröm volt számomra, hogy a Zuglói Zenei műhely egy-egy nagyobb formátumú rendezvényének megvalósítását nagylelkűen támogatta. A sok felejthetetlen előadás közül kiemelném Kodály: Székely fonóját, melyet a Syma Sport- és Rendezvényközpontban mutattunk be hatalmas előadói apparátussal 2006-ban, de talán még nagyobb jelentőségű megmozdulás volt a 2008-as Öttusa Világbajnokság nyitóünnepségen való közreműködésünk a Papp László Budapest Sportarénában, melyen Orff Carmina Burana című népszerű oratorikus művét mutattuk be nagyzenekarral és több, mint 1500 fős kórussal. Ebben zuglói általános és középiskolás tanulók énekeltek együtt, olyan maradandó élménnyel gazdagodva, ami más esetben nem adatik meg nekik. Alpolgármester úr támogatása azért is kiemelkedő, mert bizonyítja, hogy a fellépő tanulók számára a kultúra nem pusztán élmény, hanem élet- és jellemformáló erő. 
Sajnos, ez a hagyomány – a zuglói tanulók egyesített kórusának fellépése – hosszú évek óta szünetel, pedig az ilyen közös megmozdulások kiemelten fontosak lennének a diákok kulturális és érzelmi nevelésében.
Bízom benne, hogy Alpolgármester Úr jövőbeli pályafutása alatt még lesz lehetőségünk az előzőekhez hasonló gyümölcsöző együttműködésre.”

Tisztelettel:
Záborszky Kálmán
a Zuglói Filharmónia művészeti vezetője
Liszt-díjas karnagy
Kiváló művész