info@rozgonyizoltan.hu

Kabdebó Lóránt irodalomtörténész, egyetemi tanár, Zugló Díszpolgára ajánlása

Kabdebó Lóránt irodalomtörténész, egyetemi tanár, Zugló Díszpolgára ajánlása

Megtisztelő Kabdebó Lóránt irodalomtörténész, egyetemi tanár, Zugló Díszpolgára ajánlása ás kedves sorai!

“Tavasszal a Rózsafüzér Királynéja Templomnál, a FIDESZ aláírásgyűjtésén sok ember társaságában beszélgettem Rozgonyi Zoltánnal. Bő évtizede még a legnagyobb ünnepeken is alig töltötték meg a hívek a leégett templom oratóriumát. Ma minden vasárnap „teltházas”. Az Isten házának felújítását anyagilag, mint ahogyan a kerület több templomáét is, támogatta az önkormányzat. A fényességében megújult templom pedig egyik kisugárzási pontja lett egy oly igen szükséges, korunk kihívásaira keresztény választ adó (kereső) szellemiségnek. Itt van az ország egyik remek orgonája, mellyel kapcsolódhat a kerület templomi hangversenyeinek sorozatába. 
Valaha ezen a vidéken veszekedtek az országgyűlések résztvevői, akik aztán mind ott vesztek a „Mohácsi Vész”-ben. Most békét, rendet, a családra és a gyermekáldásra épülő keresztény szabadságot választja az ország.
Ezért dolgozik Rozgonyi Zoltán a FIDESZ jelöltje is. Ezért ajánlom őt Zugló polgármesterévé. Hiszen kit is ajánlhatnék mást? Ki lenne nála alkalmasabb? Akit azért is szívembe zártam, mert mint mondta: Szabó Lőrinc a legkedvesebb magyar költője.”

Kabdebó Lóránt